Vi uppdaterar flitigt om våra konferenser, event och utbildningsdagar i sociala medier. 

 

 

 

 Lajka oss

 

  Twittra med oss 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

OM Förskolearenan

 

Förskolearenan grundades hösten 2013 av Erika Olsson.

 

Förskolearenan ska inspirera och ge dig som har en roll i förskolan en unik möjlighet till att kunna maximera din egen kompetens men också framförallt ge din förskola nya möjligheter till ett lärande. 

 

Arbete på förskolan ger härliga skratt, nyfikenhet, nytänkande och fantastiska lärprocesser som hela tiden gör att man utvecklas i sin roll. Det gäller som pedagog att hänga med i förskolans utveckling för att hela tiden kunna vara en medveten pedagog. Arbeta framåt och lyfta fram nytänk och våga prövanutidens lärande med digitala verktyg. Det handlar om att se till att varje barn får samma möjligheter till ett lärande oavsett förutsättningar. 

 

Digitala verktyg av olika slag, framförallt lärplattan, är ett fantastiskt verktyg som kompletterar övrig verksamhet och som bör vara lika naturligt för barnen att ta fram och arbeta med som att bygga pussel eller använda papper och penna.

 

 

 

Grundare

 

Erika Olsson är Förskolearenans grundare. Erika är utbildad lärare mot yngre åldrar och har många års erfarenhet av arbete med barn i förskola, förskoleklass samt skola där hon arbetat som barnskötare, förskollärare, lärare, pedagogisk utvecklare, IKT-inspiratör och arbetslagsledare. 

 

I samband med sin lärarexamen på Stockholms Universitet skrevs en studie om iPad i förskola som fick stor uppmärksamhet bland pedagoger i Sverige. 

 

Hösten 2013 började Erika att arbeta som lärare på Skapaskolan i Huddinge. Erika är även utbildningskonsult på Caperio Skolpartner, föreläsare-/Inspiratör inom IKT.

 

Erika har också skrivit fyra böcker. Lärplatta och Matematik, Lärplatta och språket, Appar - väcker det lustfyllda lärandet och Starta med programmering. 

 

 

Dela på Facebook Dela på MySpace Dela på Pusha Dela på Twitter
 
 

© 2018 Erika Olsson. | Webbkarta

POWERED BY TUDO, ITCONNECT